Speldator.nu/Gaming tillbehör

Speldator och gaming tillbehör

När det kommer till tillbehör så är dessa för en gamer minst lika viktiga som själva speldatorn. Vi går här igenom de gaming tillbehör som vi tycker är viktiga att tänka på, vi skriver även mer kring varför vi tycker så och vilka fördelar vi ser med att ge just dessa olika typer av tillbehör lite extra eftertanke.

Spelmusen - handens bästa kompis

Att ha en bra spelmus är i de allra flesta spel helt avgörande, framförallt om det är frågan om FPS-spel där din reaktionsförmåga verkligen sätts på prov. Vi bakom Speldator.nu har provat flera olika spelmöss, från de flesta tillverkare såsom Razor, Logitech, Microsoft osv. Men, det är faktiskt så att vi anser att Microsofts IntelliMouse Explorer 3.0 är den överlägset bästa spelmusen på marknaden, än idag. Den har inte bara en bra uppdaterings förmåga, den hänger även med i alla snabba svängar och har en riktigt grym precision. Kombinerat med en grym gaming musmatta så kan det inte bli fel! Hitta din nya spelmus på våra sidor om gaming möss.

Gaming musmatta

Att ha en bra mus utan också ha en bra musmatta är ganska meningslöst, precis som det på samma sätt är meningslöst att ha en bra musmatta utan ha en bra spelmus. Ett tag föredrog vi en hård musmatta, och det var även det som var på skriket förr i tiden. Men ganska nyligen köpte vi in och testade en Qpad musmatta i tyg, där ytan är särskilt utformad för att göra att musen glider riktigt bra. Den var även väldigt stor, vilket upplevdes som mycket skönt.

Många kör även med så kallade "glides", som man sätter på undersidan av sin spelmus för att det skall glida bättre när man för den över musmattan. Om det skulle vara panik och du inte har några glides, så kan vi tipsa om att det funkar att ta blank tejp och sätta där man annars brukar ha glidesen.

Om du vill ha hjälp att hitta din nya gaming musmatta rekommenderar vi dig att spana in våra sidor om gaming musmattor.

Gaming headset

Någonting som är väldigt bra att ha när man lirar är ett riktigt grymt gaming headset. Det är faktiskt så att det ofta i spel är möjligt att lokalisera fiendens position med hjälp av ljudet i ett gaming headset. Men det är ju faktiskt inte bara ljudet som skall vara bra i ett gaming headset, utan det är även viktigt hur sköna de är och hur pass bra mic det är. Vår favorit är de gaming headset som Sennheiser tillverkar, verkligen top notch! Spana gärna in våra sidor om gaming headset för att hitta dina nya lurar.

Spelskärm till sin speldator

Att ha en speldator med grymt grafikkort, och sen inte ha en riktigt bra spelskärm, ja det är som att ha en Ferrari utan att det sitter någon motor under huven. Lyckligtvis finns det många bra spelskärmar på marknaden.

Lite kuriosa. För ett antal år sedan så spelade man bara med tjocka skärmar, så kallade CRT-skärmar, detta då plattskärmarna inte var tillräckligt bra för spel. De hade då väldigt låg uppdateringsfrekvens (Hz). Om man t.ex. spelade FPS-spel så var detta viktigt, då man ofta strävade efter att ha så hög FPS (Frames Per Second) som möjligt. De platta skärmarna hade även en viss fördröjning (ms), vilket är en stor nackdel i FPS-spel där reaktionsförmågan är a och o.

Om du vill ha hjälp att hitta din nya gaming spelskärm rekommenderar vi dig att spana in våra sidor om gaming datorskärmar.