Speldator.nu/E-sport/Dolda fördelar med E-sport

Dolda fördelar med E-sport

Populariteten hos datorspel fortsätter att öka, och det gör även antalet personer som nu tävlar i professionella datorspelstävlingar som ett heltidsjobb! I den här artikeln ska vi utforska vad dessa E-sporttävlingar innebär och hur de kan vara enormt fördelaktiga för samhället.

Professionella E-sportare är bland lika vältränade som andra idrottsstjärnor. De tränar i timmar varje dag och tävlar mot andra spelare från hela världen. De bästa spelarna får sexsiffriga löner, vinner internationella turneringar, blir uppmärksammade i TV och har fler fans än vissa stora idrottsstjärnor. Och till skillnad från idrottsstjärnor eller musiker tar deras karriärer aldrig slut - de fortsätter bara att bli bättre på det de gör.

Men alla är inte övertygade om att E-sport är en hälsosam aktivitet att engagera sig i. Vissa tycker att datorspel är slöseri med tid och ser hellre att deras barn leker utomhus, motionerar och umgås med andra barn. De hävdar att toppspelarna borde ägna mer tid åt fysisk aktivitet, inte mindre.

Men det är viktigt att förstå varför E-sport uppstod som ett globalt fenomen först innan vi dömer den. Faktum är att datorspel är mer populära än någonsin tidigare - men det är inte traditionella sporter, och de dör ut på grund av det.

Fördelar förknippade med E-sport

En av de mest attraktiva sakerna med E-sport är att det inte kräver någon fysisk ansträngning, vilket innebär att du kan spela så länge du vill! Vissa säger att detta är en dålig sak eftersom det innebär att spelarna bara sitter och inte använder sina muskler.

Men det är inte nödvändigtvis sant. Träning och muskelanvändning förekommer även med E-sport, och även om det inte gör det finns det fortfarande många fördelar med att spela dem: bättre motoriska färdigheter, ökad koncentrationsnivå och skärpt beslutsförmåga. E-sportspelare har också ofta fler vänner än de som inte spelar, samt ofta bättre sociala färdigheter. De som deltar i E-sporttävlingar kan finna det lättare att få jobb utanför tv-spelandet på grund av sina skärpta färdigheter.

Det finns fler fördelar också! E-sport är aldrig tråkigt, det är alltid spännande och det är lätt att vara uppe hela natten om man verkligen vill, eftersom det inte finns något socialt stigma kopplat till E-sport som det kan vara med vanliga sporter.

Om man jämför med andra tävlingsaktiviteter är E-sport billigt och tillgängligt överallt eftersom allt du behöver är internet. Och de är särskilt bra för dem som inte har tillgång till traditionella idrottsklubbar, t.ex. de som bor på landsbygden eller har funktionshinder.

Det betyder inte att alla barn bör uppmuntras att delta i E-sport, men vi bör har en mer öppen inställning till det och uppmuntrar barn som har en passion för datorspel att engagera sig i det.

Det finns en växande mängd forskning som visar på fördelarna med E-sport, särskilt när det gäller motion, beslutsfattande och social interaktion. Så låt oss inte fördöma E-sport - i stället bör vi omfamna E-sporten som en sätt att inspirera barn till en hälsosam livsstil.

Efter att ha läst den här artikeln kanske du till och med börjar spela E-sport själv! Varför inte ta kontakt med din lokala spelgemenskap och se om det finns några turneringar på gång? Man vet aldrig - det kan vara början på en ny spännande hobby!

Mindre barn som utrycker glädje och utvecklas som personer när det spelar E-sport.