Speldator.nu/Gamingbloggen/Topp 10 spelkaraktärer

Topp 10 spelkaraktärer som alla älskar

Ända sedan Pong har videospel varit en viktig del av underhållningen. En del människor spelar i timmar i sträck medan andra spelar bara för att fördriva tiden. Oavsett vad du gillar med spel finns det vissa karaktärer som alltid kommer att älskas av alla som stöter på dem. Dessa tio spelkaraktärer är allmänt älskade och här är varför.

1) Mario

Rörmokaren med den röda hatten har blivit en ikon i både spel- och populärkulturen. Hans äventyr sträcker sig över flera decennier och han är så ikonisk att hans namn även återfinns i andra medier som filmer, tecknade serier, serier osv. Han sågs först som "Jumpman" innan Nintendo officiellt gav honom namnet Mario på deras releasefest för Donkey Kong 1977. Trots denna historia som sträcker sig över trettio år Mario är fortfarande en älskvärd figur som alla gillar att spela som.

Den världsberömde rörmokaren Mario.

2) Sonic

En blå igelkott och en cool kille. Sonic syntes för första gången 1991 på Sega Genesis-konsolen och blev en omedelbar succé. Han är känd för sin superhastighet, sin attityd och sin inställning att aldrig ge upp. Fansen älskar Sonic för att han representerar beslutsamhet och att han alltid strävar efter att bli bättre.

3) Kirby

Denna rosa puffboll har fått oss att le sedan 1992 på Game Boy-konsolen. Kirby är en av de där bedårande karaktärerna som bara får dig att känna dig bra inombords när du spelar som honom (eller tittar på honom). Han suger upp fiender och får deras krafter vilket gör att varje nivå känns annorlunda och ny. Hans spel är vanligtvis ganska lättsamma, vilket är perfekt för dem som bara vill spela för skojs skull.

4) Pikachu

Den ökända elektriska pokemon var en av de första karaktärerna som du kunde spela som 1999 (i Pokemon Yellow). Han har blivit en officiell maskot för Nintendo och finns fortfarande med i många spel idag. Folk älskar Pikachu eftersom han är söt, enkel och hans elektriska krafter är otroligt användbara.

Den ökända elektriska pokemonen Pikachu.

5) Master Chief

Om du inte har spelat Halo ännu... vad gör du då! Om du har spelat (och gillat) Halo så är chansen stor att du också gillar Master Chief. Master Chief har räddat våra arslen sedan 2001 på spelkonsoler överallt. Hans historia är full av mysterier och intriger som alltid gör att fansen vill ha mer. Dessutom finns det inget coolare än att gömma sig bakom en sköld och sedan dyka upp för att skjuta någon i ansiktet.

6) Link

Den ständigt populära Legend of Zelda-serien har funnits sedan 1986 och Link har varit med i nästan alla spel (med några få undantag). Denna grönklädda hjälte är alltid en glädje att spela som på grund av hans stora variation av vapen och förmågor. För att inte tala om att han bara är en cool kille överhuvudtaget.

Link, hjälten i sagorna om Zelda.

7) Lara Croft

Tomb Raider var ett av de första spelen jag någonsin spelade och jag älskade det! Jag är säker på att många andra också gjorde det, för det var där som Lara Croft fick sin start. Hon är en arkeolog med mod, hjärna och skönhet och kan hävda sig mot alla män och monster. Fansen älskar Lara för hon är stark och självständig och tar inte emot skit från någon.

8) Donkey Kong

När jag var yngre spenderade mina bröder och jag timmar på Nintendo och spelade Donkey Kong. Denna stora apa har funnits sedan 1981 och är fortfarande populär idag. Folk älskar honom på grund av hans styrka, hans busighet och hans bedårande grymtningar.

9) Wario

Wario är den onda motsvarigheten till Mario och dök först upp 1992 som antagonist. Han blev snabbt en favorit bland fansen på grund av sin unika personlighet, sin girighet och sin tuffa attityd. Fansen älskar Wario för att han är annorlunda än alla andra karaktärer där ute och för att han är en person som alltid går för vad han vill ha.

10) Solid Snake

Den här hemliga agenten gjorde han dök upp för första gången 1987 och har dykt upp i många spel sedan dess (t.ex. Metal Gear Solid). Spelarna gillar hans tuffa attityd, hans spioninformation och hur han slåss med högteknologiska vapen. Fansen älskar den här karaktären eftersom han alltid är lugn och samlad, men ändå fast besluten att slutföra sina uppdrag.


Publicerat 2021-12-25

Skriv en kommentar