Speldator.nu/Gamingbloggen/Kom igång med streaming

5 enkla sätt att komma igång med streaming av datorspel

Streamingvärlden expanderar snabbt. I takt med att höghastighetsinternet har kommit till, lägger spelarna ut sig på Twitch och YouTube för att dela sin hobby med andra. Den här artikeln kommer att erbjuda fem tips för nya streamare som vill komma igång med detta spännande område!

Skaffa en bra mikrofon

En mikrofon är din viktigaste utrustning när det gäller streaming. Det finns många olika typer tillgängliga, men du bör hitta en som har en brusreducerande funktion så att den registrerar din röst ordentligt även när det finns bakgrundsljud eller hög musik som spelas i rummet. En mikrofon av god kvalitet håller mycket längre än en billig mikrofon eftersom de är tillverkade av material av högre kvalitet som inte går sönder lika lätt - och dessutom låter de bättre.

Använd ett bra streamingprogram

Det finns många olika streamingprogram, men vissa är definitivt bättre än andra. XSplit är till exempel ett av de mest populära valen eftersom det är lätt att använda och har många funktioner som gör streamingen enklare, till exempel möjligheten att lägga till text eller grafik till din stream.

Streamingmikrofon perfekt för streaming av datorspel.

Hitta rätt spelplattform

Alla spel fungerar inte bra med streaming. Till exempel är spel som kräver snabba reflexer eller som är väldigt grafiska kanske inte idealiska för streaming eftersom de kan vara svåra att titta på och kan orsaka fördröjning på din stream. Försök att hitta spel som är lätta att följa och som inte kräver för mycket bandbredd för att spelas.

Gör ett schema

Ett av de bästa sätten att odla en spelströmmen är att börja skapa innehåll regelbundet. När du har hittat rätt plattform kan du hitta en tid som passar din publik bäst och ta fram ett schema för att streama vid den tiden varje vecka eller månad. Du kan till och med låta andra påverka ditt schema - kanske finns det en viss veckodag då alla vill se dig spela? Ge tittarna några alternativ om du gör ett schema för direktsändning, och se vilka tider som fungerar bäst för dem!

Interagera med din community

Bygg upp din community innan du går live genom att engagera dig med folk i chatt eller på forum. Ett bra sätt att starta den här processen är att köra en "fråga mig vad som helst"-session där du svarar på frågor från alla som ser den tills de blir uttråkade. Ju mer ju mer folk känner dig, desto mer sannolikt är det att de kommer att lyssna på dig när du går live.

Dessa fem tips bör hjälpa nya streamers att komma igång på sin resa mot att bli en professionell gamer! Kom ihåg att ha roligt och njuta av det du gör - det är trots allt därför du streamar från början. Tack för att du läste!


Publicerat 2022-01-05

Skriv en kommentar